Saturday, August 19, 2017

STAY SAFE: Μέτρα ασφαλείας όταν βρίσκεστε σε μεγάλες εκδηλώσεις με πλήθος


STAY SAFE: Μέτρα ασφαλείας όταν βρίσκεστε σε μεγάλες εκδηλώσεις με πλήθος

synavlia-1-juniorsclub
Συναυλία ή άλλη εκδήλωση με πλήθος: Τι πρέπει να ξέρετε ακόμη κι αν δεχθείτε τρομοκρατική επίθεση;
george-mimmisαπό τον Γιώργο Μιμμή, υπεύθυνο σε θέματα ασφαλείας, Founder & Chief Instructor του συστήματος αυτοάμυνας Raptor Krav Maga –  raptorkravmaga.blogspot.gr
Είστε έτοιμοι να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας συναυλία και σε καμία περίπτωση δεν θέλετε κάτι να σας χαλάσει τη διάθεση.
-Ο πρωταρχικός σκοπός σας δεν πρέπει να είναι η κατάληψη της πρώτης θέσης σε μια εκδήλωση. Το να βρίσκεστε σε απόσταση αναπνοής από τον αγαπημένο σας τραγουδιστή ακούγεται τέλειο, είναι όμως και το λιγότερο ασφαλές, διότι οι θέσεις  αυτές έχουν δύσκολη πρόσβαση στην έξοδο και μπορεί να εγκλωβιστείτε εύκολα. Κι αυτό δεν αφορά μόνο μια τρομοκρατική επίθεση, αλλά και ένα μεγάλο σεισμό ή ένα βραχυκύκλωμα το οποίο προκάλεσε πυρκαγιά. 
synavlia-3-juniorsclub
-Σε οδικές τρομοκρατικές επιθέσεις, εκείνοι που βρίσκονται στο δρόμο είναι οι πιο ευάλωτοι.
Επιλέξτε την τοποθεσία σας με βάση την ασφάλεια, όχι απλά την θέα.
-Αποφύγετε το κέντρο όπου συσσωρεύονται πολλά άτομα ή τα πιο πυκνά μέρη του πλήθους. Προσπαθήστε να μείνετε στο περιθώριο για να έχετε περισσότερες επιλογές α μετακινηθείτε προς την έξοδο ή σε ασφαλές μέρος. 
-Μείνετε κοντά στις γωνίες του δρόμου και όχι στη μέση του τετραγώνου. Αυτό θα σας προσφέρει περισσότερες διεξόδους διαφυγής.
-Μην στέκεστε δίπλα σε τοίχους, πόρτες κλειστές (όχι εξόδους) ή άλλα εμπόδια που θα σας δυσκολέψουν να απομακρυνθείτε. 
-Αποφύγετε να στέκεστε πάνω, κάτω ή γύρω από προσωρινές κατασκευές όπως σκηνές ή πλατφόρμες προβολής. Εάν χτυπηθούν από ένα εχθρικό όχημα θα καταρρεύσουν, οι άνθρωποι και τα αντικείμενα που θα πέσουν από τη σκηνή, αντιπροσωπεύουν άλλη μια πηγή κινδύνου.
synavlia-4-juniorsclub
-Μόνο σε περίπτωση επίθεσης οχήματος, πυροβολισμών ή ανταλλαγών πυροβολισμών, τότε μείνετε πίσω από βαριά εμπόδια ασφαλείας καθώς αυτά μπορούν να παρέχουν καλή κάλυψη και απόκρυψη.
-Αναζητήστε μέρη για κάλυψη και απόκρυψη, όπως τοίχους από σκυρόδεμα ή μεγάλα δέντρα.
-Αν βρίσκεστε σε δρόμο, ψάξτε για καταφύγια, όπως ανοιχτά καταστήματα ή σοκάκια, στα οποία μπορείτε να πάτε, για να προφυλαχθείτε από ένα εχθρικό αυτοκίνητο ή ένα ξέφρενο πλήθος. Προσοχή, το πλήθος σε πανικό  γίνεται φονικό όπλο. 
synavlia-2-juniorsclub
-Δώστε προσοχή στους δρόμους για κάθε όχημα που κινείται ακανόνιστα ή αποκλίνει από το κανονικό σχέδιο κυκλοφορίας.  Αν ένα ακανόνιστα κινούμενο όχημα φτάνει σε εσάς ή το πλήθος, μην τρέχετε μόνο από φόβο, χωρίς να ξέρετε που πάτε, εντοπίστε την κατεύθυνση ή το σημείο, το οποίο μπορεί να σας προφυλάξει. 
-Το πρώτο που πρέπει να κάνετε, εφόσον θέλετε να βρεθείτε σε μια συναυλία ή σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ή σε μια συγκέντρωση με πολύ κόσμο σε εξωτερικό χώρο, σε κάθε περίπτωση, θα έχετε σχέδιο διαφυγής, ιδίως αν είστε με παιδιά.  
*Στα σεμινάρια STAY SAFE τα οποία διοργανώνουμε σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, εκτός από το σπουδαίο μέρος της ενημέρωσης, παρουσιάζουμε κάποιες στάσεις του σώματος και κάποιες κινήσεις, για να κινείστε με ασφάλεια σε κάθε περίπτωση, να μη χαθείτε με τους φίλους ή την οικογένεια σας και κυρίως να διαφυλάξετε από οποιοδήποτε κίνδυνο τα παιδιά σας. 
raptor krav maga- summer 2017

No comments:

Post a Comment